Sneg v Kazablanki

Sneg v Kazablanki - Kica B. Kolbe | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Kica B. Kolbe
DIMENZIJA
9,95 MB
IME DATOTEKE
Sneg v Kazablanki.pdf
ISBN
3958643287792

OPIS

Dina Asprova že dobro desetletje živi nomadsko življenje štipendistke nekaterih evropskih fundacij. A ves čas pred nečim beži. Pred Balkanom? Pred Makedonijo? Pred sabo? In tako spiše virtualno biografijo, v kateri se Makedonija spremeni v Kazablanko – deželo na robu sveta. A resnica je manj virtualna. Dina beži pred neuresničeno ljubeznijo, ki jo kmalu ujame. Neljubi dogodek jo pripelje nazaj v Makedonijo, kjer jo pričakajo apokaliptične napovedi stoletnega snega, snega, ki bo spremenil ljudi in zemljo. In tu jo pričaka tudi David. Sneg res zapade in spremeni marsikaj.

Prevaja iz novogrščine, hrvaščine, srbščine, makedonščine, francoščine in italijanščine. Prva knjiga, prevod romana Otok v luninem popku grškega pisatelja Filipposa Drakondaidisa, je izšla leta 1986 pri Pomurski založbi. Sneg je v noči na sredo, 23.

Na voljo smo vam vsak delovni dan med 8:00 in 17:00 uro. Naš servis za stranke ... Njen roman Sneg v Kazablanki je bil leta 2007 nagrajen z najuglednejšo makedonsko literarno nagrado, v slovenskem prevodu je izšel pri Tumi.

POVEZANE KNJIGE