Nebesni pokop

Nebesni pokop - Xinran | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Xinran
DIMENZIJA
8,59 MB
IME DATOTEKE
Nebesni pokop.pdf
ISBN
7978923087012

OPIS

Epsko ljubezensko zgodbo iz Tibeta lahko beremo tudi kot družbenokritični roman, v prvi vrsti pa je to resnična pripoved o mladi kitajski zdravnici Wen, ki se je poročila z vojaškim zdravnikom Kejunom. Kmalu so ga vpoklicali na fronto in čez dva meseca je dobila sporočilo, da je umrl v incidentu na vzhodu Tibeta. Nešteta vprašanja brez odgovorov so jo prisilila, da se je pridružila vojakom ter ga šla sama iskat. Naslednjih trideset let je živela v Tibetu, spoznala domačine in deželo ter postala tibetanska budistka. Knjiga opisuje tudi njeno vrnitev v Kitajsko, kjer je spoznala pisateljico Xinran Xue, tedaj radijsko novinarko, in ji zaupala svojo zgodbo. Nebesni pokop je dragocen prikaz prostranosti geografije, zgodovine in duhovnosti znotraj zgodbe o ljubeči ženski ter obvezno branje za vsakogar, ki želi globlje razumeti tibetansko življenje in mistiko.

Naslednjih trideset let je živela v Tibetu, ... Nebesni pokop je resnična pripoved o kitajski zdravnici, ki je trideset let iskala svojega moža v zasedenem Tibetu. Bil je zdravnik v Maovi osvobodilni ljudski armadi , in ko so ga po dveh mesecih razglasili za pogrešanega, se je pridružila vojakom ter odšla za njim. Nebesni pokop je resnična pripoved o kitajski zdravnici, ki je trideset let iskala svojega moža v zasedenem Tibetu.

Prevod: Andreja Blažič Klemenc. Žanr: avtobiografski roman.

POVEZANE KNJIGE