Najstarejši

Najstarejši - Christopher Paolini | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Christopher Paolini
DIMENZIJA
7,40 MB
IME DATOTEKE
Najstarejši.pdf
ISBN
9739906052328

OPIS

Eragon in njegova zmajevka Saphira sta pravkar rešila uporniško državo pred uničenjem, s katerim so grozile mogočne sile kralja Galbatorixa, krutega vladarja Cesarstva. Zdaj mora Eragon odpotovati v Ellesméro, deželo vilinov, da bi se še izpopolnil v magiji in mečevanju.To je edinstveno potovanje, polno osupljivih novih krajev in ljudi, ko kaos in izdajstvo povzročata težave na vsakem koraku in je stalno prisotno vprašanje komu zaupati. Neomajna ljubezen do domišljije in znanstvene fantastike je Christopherja Paolinija navdahnila, da je svoj prvenec, Eragona, začel pisati pri petnajstih letih, ko je dokončal srednjo šolo. Pri devetnajstih je že postal najbolje prodajani avtor in po mnenju kritikov iz tako uglednih časopisov in revij, kakršni so The New York Times, Publishers Weekly, USA Today in Wall Street Journal je to knjižna uspešnica števila ena, saj Christopher Paolini ustvarja literarno magijo, kakršne še ni bilo. Sedaj jo imamo tudi pri nas.

Eragon se odpravi v Ellesmero, da bi tam dokončal svoje urjenje za jezdeca, saj je zgrožen, ko ugotovi, da je senco Durzo ubil le zaradi sreče. Ustavi se še v škratovskem mestu Tronjheimu.V Ellesmeri mu ... Najstarejši moški na svetu pa je trenutno prav tako Japonec, Čitecu Vatanabe, ki bo 5.

julija 1896, zaradi pomanjkanja dokazov o datumu rojstva ni bil nikoli vpisan v Guinessovo knjigo rekordov. Najstarejši primerek plazilca v študijski zbirki Prirodoslovnega muzeja Slovenije je belouška (Natrix natrix) z Nanosa, ki datira v leto 1899. Avtotomija Nekateri kuščarji lahko odvržejo rep (avtotomija) in s tem zamotijo napadalca, da lahko pobegnejo pred njim.

POVEZANE KNJIGE