Tisoč veličastnih sonc

Tisoč veličastnih sonc - Khaled Hosseini | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Khaled Hosseini
DIMENZIJA
3,77 MB
IME DATOTEKE
Tisoč veličastnih sonc.pdf
ISBN
3163028765454

OPIS

Roman Tisoč veličastnih sonc (2007) se dogaja v istih krajih in v enakem časovnem razdobju kot roman Tek za zmajem. A tokrat gre za usodo dveh žensk različnih generacij in neenakega socialnega izvora, ki ju vrsta naključij poveže v tesno prijateljstvo. To jima pomaga živeti v krvavih zgodovinskih okoliščinah in v okolju, ki je ženskam izrazito neprijazno, in doseže vrhunec, ko se ena žrtvuje za srečnejšo prihodnost druge.Khaled Hosseini se je rodil leta 1965 v Kabulu kot najstarejši od petih otrok v izobraženski družini. Enajstleten je odšel v Pariz, kjer je bil njegov oče diplomatski uslužbenec. Po sovjetski invaziji Afganistana se družina ni vrnila v domovino, ampak je zaprosila za politični azil v ZDA, kjer se je naselila leta 1980. Khaled je v Kaliforniji študiral medicino in se leta 1996 zaposlil kot internist. Leta 2003 je izšel njegov prvenec, roman Tek za zmajem, v katerem je pisatelj z zgodbo o mladostnih prijateljih opisal sodobni Afganistan od srede sedemdesetih let naprej in se takoj močno priljubil zahodnim bralcem.

Tisoč veličastnih sonc, Khaled Hosseini. Zapri oglas Podprite nas in se nam pridružite na Facebooku! Ne kaži več.

Enajstleten je odšel v Pariz, kjer je bil njegov oče diplomatski uslužbenec. ... Roman Tisoč veličastnih sonc (2007) se dogaja v istih krajih in v enakem časovnem razdobju kot roman Tek za zmajem.

POVEZANE KNJIGE