Povest o dobrih ljudeh

Povest o dobrih ljudeh - Miško Kranjec | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Miško Kranjec
DIMENZIJA
11,88 MB
IME DATOTEKE
Povest o dobrih ljudeh.pdf
ISBN
7834792953228

OPIS

Letos mineva sto let od rojstva Miška Kranjca, ki je s svojimi proznimi deli na literarni zemljevid Slovenije zarisal Prekmurje in to prelepo pokrajino približal bralcem. Povest o dobrih ljudeh poleg mojstrskega romana Strici so mi povedali velja za eno njegovih najboljših del. V zgodbi se poetični opisi pokrajine ob Muri prepletajo z intimnimi usodami malih ljudi, Ane in Jožefa Koštrce ter njunih obiskovalcev, ki živijo mirno življenje na idiličnem samotnem otočku med Murinimi rečnimi rokavi. Kranjec je z romanom, ki je nastal v času, ko je Evropa že z grozo pričakovala drugo svetovno vojno, ustvaril brezčasen poklon dobroti, ljubezni, pravičnosti in slogi med ljudmi.

Tiha, a vpijoča dinamika med liki poteka ob počasni, široki Muri, na komaj prehodnih močvirnih ravnicah, v čarobnih svetlobah, na soncu in dežju. Slovenščina > 3. letnik Prijava 3.

Dušana Šarotarja smo vprašali, ali živijo na prekmurski strani reke Mure dobri ljudje. V čem je dobrota, ki jo je imel Kranjec v mislih? Vprašali smo ga tudi, ali bi lahko to povest, ki se je vztrajno prijemlje oznaka socialnega realizma, morda raje označili kot ... Blog.

POVEZANE KNJIGE