Stvar

Stvar - Marjana Moškrič | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marjana Moškrič
DIMENZIJA
3,74 MB
IME DATOTEKE
Stvar.pdf
ISBN
5581664758515

OPIS

Nisem si mogel kaj. Moral sem to storiti. Me je preveč tiščala. Moja glava in vse. Za nobeno rabo nisem več bil. Sem mislil, da me bo kar razneslo, tako poln sem bil. Je moralo ven. Ja, nekam je moralo in ta debeli zvezek je bil kot nalašč za to. Zalila ga je plaha mojih spominov in kot bi mignil je bil od začetka do konca nabit z mojimi čičkami in čačkami. Pisal res nisem lepo, že vem zakaj, je pa vse, kar je tu notri, resnica in samo resnica. Vsaka beseda, vsaka črka. Nič si nisem izmislil in niti slučajno dodal. Častna! Je že res, da sem imel nekaj časa vročino, ampak to ničesar ne spremeni. Bil sem star enajst let in končno se je nekaj zgodilo. Meni! In to ne kar neki.Vse skupaj sem skušal čim bolj natančno obnoviti, od začetka do konca, od moje nenavadne najdbe, pa vse do neizogibnega. Začelo se je v zadnjem tednu maja, trajalo pa do 23. junija. Malo manj kot en mesec, torej. Da ne pozabim! Hočem, da je popolnoma jasno, da za vsem skupaj niti slučajno ne tičijo kakšne moje skrivne pisateljske ambicije. Pisatelj! Ni govora! Kakšen poklic pa je sploh to? Zakaj potem vse to pisanje? Čisto preprosto. Je le način, s katerim mi je uspelo pospraviti in urediti podstrešje v glavi in razbremeniti moj ubogi jaz. To je prvi, zadnji in edini razlog mojega pisanja. Častna!

Stvar, ki je ob povezavi prenehala biti samostojna, se imenuje sestavina.Primer je opeka, vzidana v zid hiše.Vzidava opeke pomeni prenehanje samostojnosti opeke do razidave oziroma rušenja zidu. Stvar je novi mladinski roman slovenske mladinske pisateljice Marjane Moškrič, ki se je mladi bralci najbolj spominjajo po romanu, nagrajenem z večernico, Ledene magnolije, tisti nekoliko starejši pa so pred nekaj leti lahko brali njen roman Samo jesen. Stvar je zgodba o samotarskem dečku Danijelu. STVAR projektiranje d.o.o., Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana.

V sklopu projekta je bila rekonstruirana tudi cesta v dolino Tamar z zunanjimi terasnimi parkirišči v skupni površini 10.300 m2. To je najboljša stvar doslej," pravi navdušena sledilka. @rujinakhaledPerfectly peeled boiled eggs 讀 ##lifehack ##stitch ##fy ##foodtiktok ♬ Ultimate life hacks - Kelly - The Life Bath.

POVEZANE KNJIGE