Prasec pa tak

Prasec pa tak - Lucija Stepančič | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Lucija Stepančič
DIMENZIJA
3,10 MB
IME DATOTEKE
Prasec pa tak.pdf
ISBN
1013144042564

OPIS

Prasec pa tak je zbirka ljubezenskih zgodb, v katerih Lucija Stepančič s pomočjo sočnega izrazja natančno secira sodobno človeško psiho in obenem obuja že pozabljeno moč čustvovanja. V petih zgodbah srečamo žensko, ki v Benetkah nehote prisluhne neznancu, ki laže v slovenščini, svežega ločenca, ki sreča bratranca svoje bivše žene, in melanholično dekle, ki ji tarnajoča okolica kvari naslajanje nad lastno nesrečo. Tu je tudi razočarana tridesetletnica, ki sanjari o tem, da bi ponižala bivšega (to pa navsezadnje uspe njeni tekmici), in veseljaški stari fant, ki svoji ljubici ne upa povedati, da se je ločil in podedoval stanovanje. Lucidna psihologija pisave Lucije Stepančič je nemalokrat zaškrtana skozi zobe, odlikuje pa jo redek smisel za tragikomiko.Lucija Stepančič je znana predvsem po svojih literarnih kritikah (za katere je leta 2003 dobila Stritarjeva nagrado), sicer pa opravlja poklic restavratorke. Leta 1997 je izdala knjižni prvenec, zbirko kratkih zgodb Mrtvaki in šlagerji. V njej je vzpostavila ostro in pronicljivo pisavo, ki jo je tokrat še bogato nadgradila.

Zbirka: Knjižna zbirka Beletrina Žanr: kratka zgodba. Narodnost: slovenska književnost.

V svoji značilni brezkompromisni pisavi pisateljica v svojo jezikovno razplastenost vnaša pogovorno, ekspresivno besedje, sociolekte, ljubljanščino, pojavljajo se tudi dialogi, ki jih je v kasnejših literarnih delih vse manj Pa še to sma pogruntala, da on, baba pa jes, smo za furež premalo zato ko prasec ni pes. Tak se jas spomnem na prijatle z Mi2, jim pošljem emajl pa so odmah bli za! Blo je glih prav hladno za furežni dan, sn se vstal no malo prej in zaverglo karavan.

POVEZANE KNJIGE