Morska katedrala

Morska katedrala - Ildefonso Falcones | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ildefonso Falcones
DIMENZIJA
5,61 MB
IME DATOTEKE
Morska katedrala.pdf
ISBN
2917234976569

OPIS

Razkošen zgodovinski roman o svobodi, ljubezni, vojni, izdaji, kugi, antisemitizmu in inkviziciji v 14. stoletju. Srednjeveško mesto Barcelona doživlja zlato dobo razcveta. Njeni najrevnejši meščani kamen za kamnom gradijo veličastno cerkev ob morju – Morsko katedralo, ki nastaja s trudom ljudstva za ljudstvo. V njeni senci spremljamo življenje Arnaua, ki se skupaj z očetom zateče v mesto pred neusmiljenim fevdalnim gospodom in si skuša prislužiti svobodo. Po lakoti, kugi in mladostni ljubezni se Arnauovo življenje nosača kamenja postavi na glavo, ko ga kralj Pedro III. zaradi poguma v bitki razglasi za barona in ga prisili v poroko z Elionor, ki je Arnau ne ljubi. Njegov novi status uglednega menjalca denarja in morskega konzula pa ni povšeči njegovim nasprotnikom, ki se zarotijo proti njemu in mu nakopljejo na glavo inkvizicijo.Arnauova pot od sužnja do plemiča je zgodba o borbi med dobrim in zlom, v kateri se Cerkev spopada z državo in brat z bratom.

stoletja v Španiji in šteje, po mnenju nekaterih organov, da je opus magnum v gotskem slogu v Španiji. Gradnja se je začela leta 1226 pod vladavino Ferdinanda III., zadnji gotski ... Iščem knjigo MORSKA KATEDRALA metka1727 Datum objave 20.02.2021 16:24 Oglas poteče: 21.04.2021 16:24 Možnost menjave: NE Pokaži vse oglase prodajalca Novo Iščem knjigo MORSKA KATEDRALA ... - Prva knjiga, ob kateri se je Klepač zjokal, je Morska katedrala.

Ta dan je najlepši. Čeprav tudi dan odhoda na potovanje je lep.

POVEZANE KNJIGE