Majhna možnost

Majhna možnost - Marjolijn Hof | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marjolijn Hof
DIMENZIJA
6,76 MB
IME DATOTEKE
Majhna možnost.pdf
ISBN
3738382227786

OPIS

Kikin oče je zdravnik, ki pomaga na vojnih območjih. Kika je zaskrbljena, saj se očetu zaradi dela, ki ga opravlja, lahko zgodi kakšna nesreča ali ga celo ustrelijo. Mama jo tolaži, da je možnost za kaj takega zelo majhna. Kljub temu želi Kika to možnost dodatno zmanjšati. Pozna enega otroka z mrtvim očetom in enega s poginulo miško. In enega s poginulim psičkom. Manjšo možnost bi tako predstavljal otrok s poginulo miško, poginulim psičkom in z mrtvim očetom. Kika potrebuje miško ...Marjolijn Hof se je rodila leta 1956 v Amsterdamu. Njen oče je bil psiholog, umetnik in zbiralec umetniških predmetov. Že v rani mladosti je zelo rada risala in pisala knjige – prvo gledališko igro je napisala v osnovni šoli. Študirala je knjižničarstvo in kasneje obiskovala šolo kreativnega pisanja. Skoraj dvajset let je delala kot knjižničarka, leta 1999 pa se je povsem posvetila pisanju. Piše pesmi za odrasle in zgodbe za otroke.Delo je prejelo tako nagrado Gouden Griffel (najpomembnejšo nizozemsko nagrado za mladinsko literaturo) za najboljšo nizozemsko knjigo leta 2007, namenjeno mlajšim od dvanajst let, kot obe nagradi Golden Owl 2007 – tisto, ki jo najboljši nizozemski mladinski knjigi podelijo knjigotržci, in tisto, ki jo za najboljšo v tekočem letu zberejo mladi bralci.

Dovoli se storitev pedikure, fotografske dejavnosti, fotokopirnice, urarstva in zlatarstva. Ravnokar smo vključili možnost varnega vpisa v Microsoftov račun s pomočjo standardizirane združljive naprave FIDO2 - brez uporabniškega imena in gesla! FIDO2 uporabnikom omogoča, da izkoristijo standardizirane naprave za preprosto preverjanje pristnosti spletnih storitev - tako v prenosnih kot tudi v namiznih okoljih. Pri trajni brahiterapiji raka prostate (z zrni) obstaja majhna možnost, da se nekatera zrnca premaknejo v sečni mehur in se izločijo z urinom. Brahiterapija kožnega raka lahko povzroči luščenje zunanjih plasti kože (deskvamacijo) okoli zdravljenega območja še nekaj tednov po zaključku terapije.

Pisateljica tenkočutno, z elementi otroškega govora, utemeljuje notranjo logiko dekličinega razmišljanja. Majhna hiša ima kar nekaj prednosti. Potrebuje zelo majhno parcelo, enostavneje jo je zgraditi, za gradnjo pa enostavneje kot pri gradnji velikih hiš uporabimo tudi reciklirane in ekološke materiale.

POVEZANE KNJIGE