Lačna plima

Lačna plima - Amitav Ghosh | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Amitav Ghosh
DIMENZIJA
11,74 MB
IME DATOTEKE
Lačna plima.pdf
ISBN
2034108230164

OPIS

Od nekje imam morda ne čisto točen podatek, da večina Bangladeša, države, ki ima več kot sto milijonov prebivalcev, ne sega nad nekaj metrov nadmorske višine. To pomeni, da vsaka večja Gangesova poplava zalije velik del dežele. Razmeroma blizu, malce bolj proti zahodu, v Indiji, nedaleč od Kalkute, v »deželi plime«, torej še zmeraj v gangeški delti, je prizorišče Lačne plime. V njem spremljamo razgibano življenje te pokrajine skozi dva lika – v Ameriki živeče znanstvenice Piye (ki tu išče še zadnje sladkovodne sesalce), in Kanaija, vase zagledanega poslovneža in prevajalca iz New Delhija (ta se vrača k domačim), ki se prvič srečata že povsem na začetku romana. Ghosh, vrhunsko in raznoliko izobraženi indijski pisatelj (poleg tega je znan še njegov roman Steklena palača), nam s potjo glavnih junakov in prepletanjem zgodovinskega ozadja tega nenavadnega življenjskega prostora, na katerem se ves čas odvija boj z naravo za obstanek, pokaže izjemno pisateljsko kondicijo in ustvari vrhunski roman ter z njim dokazuje, da je indijska literatura še zmeraj hudo vitalna.

godinu Vrijeme na grafu i u tablici odgovara UTC vremenu, upute za preračunavanje su pri dnu stranice stvari (The God of Small Things, 1997) Arundhati Roy, Lačna plima (The Hungry Tide, 2004) Amitava Ghosha in Dediščina izgube (The Inheritance of Loss, 2006) Kiran Desai. Pri tem se naslanja na pomembnejše tuje in slovenske teoretike obeh področij, s poudarkom na stičiščih Ko je leta 1981 izšel roman Otroci polnoči dvakratnega bookerjevega nagrajenca Salmana Rushdija, je t.

V svojih delih črpa navdih iz indijske zgodovine in družbe. Med njegova najbolj znana dela spadata Steklena palača (The Glass Palace) in Lačna plima (The Hungry Tide).

POVEZANE KNJIGE