Čas, ki ostaja

Čas, ki ostaja - Giorgio Agamben | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Giorgio Agamben
DIMENZIJA
5,34 MB
IME DATOTEKE
Čas, ki ostaja.pdf
ISBN
4657712353312

OPIS

Italijanski filozof Giorgio Agamben s filološko natančnostjo kontekstualizira besedilo v luči časa nastanka, ko krščanstvo in judaizem še nista bila povsem ločena. San Di Ego: "Čas, ki nam ostaja, bomo namenili tudi novemu albumu!" V rubriki Pesem in pol je bil naš sogovornik Sergej Škofljanec iz zasedbe San Di Ego, ki je ustvarila tokratno zmagovalno skladbo Ti. Foto: Dare Brenko.

Poljska organizacija KSW, ki v svetu borilnih veščin velja za najprestižnejšo v Evropi, je izrekla kazni za petelinjenje obeh taborov po koncu borbe in nešportno potezo Šamila Musaeva, ki je slovenskega borca Uroša Jurišića zahrbtno podrl na tla. Cepiva proti koroni torej ni dovolj, pa vendar cepivo, ki ga ni dovolj, v Sloveniji ostaja: 1. marca je v zalogi pri NIJZ ostalo še 15 tisoč odmerkov nerazporejenega cepiva, zato so cepilne centre znova - pozor, znova! - pozvali, naj naročijo cepivo za skupine, ki so na vrsti za cepljenje v skladu s strategijo. Datum izdaje revizijskega poročila glede nakupa zaščitne opreme ostaja neznan Računsko sodišče je v ponedeljek v postopku revizije nabav zaščitne in medicinske opreme izdalo predlog revizijskega poročila, saj so prejšnji teden zaključili razčiščevalne sestanke z zavodom za blagovne rezerve, vlado ter ministrstvi za obrambo, gospodarstvo ter zdravje, so pojasnili. Iz tega čustvovanja se je rojevala "nepričakovano angažirana poezija, s katero smo zamajali celo postulate države, ki se je zdela še vedno nepremagljiva.Vzeti si svobodo, si jo priboriti, to je še vedno izziv, ki ostaja nad vsako ideologijo in politično usmeritvijo. Fortejeva ostaja državna sekretarka na ministrstvu za zdravje, Magajnejeva po novem vodja direktorata za zdravstveno varstvo Brdo pri Kranju, 24.

POVEZANE KNJIGE