Zvesti vrtnar

Zvesti vrtnar - John le Carré | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
John le Carré
DIMENZIJA
11,44 MB
IME DATOTEKE
Zvesti vrtnar.pdf
ISBN
3461076703767

OPIS

Bridka ljubezenska zgodba v filmu Gora Brokeback, Anga Leeja ter protirasistična drama Crash Paula Haggisa pa sta prejeli po devet nominacij. Pisatelj se je namreč dolga leta upiral, da bi njegova dela uprizarjali na filmskem platnu, a je uspeh nedavnih filmov Zvesti vrtnar (2005), Kotlar, krojač, vojak, vohun (2011) ter Najbolj iskani človek (2014) povsem spremenil njegovo mnenje, tako da se je ob tej priložnosti celo udeležil svetovne premiere Nočnega receptorja v Berlinu. Britanski mojster vohunskih zgodb je po krajši bolezni umrl v 90. letu starosti, je za britanske medije potrdil njegov agent.

Njegovi junaki niso v akciji, temveč kontemplaciji in nenehnem iskanju skrivnih krtov. Fernando Meirelles (Zvesti vrtnar) (2005) Diplomacija naj bi se spretno, okoliščinam ustrezno ukvarjala z zunanjo politiko. A kakšna je njena resnična vloga v današnji moderni(?) družbi, v vsakdanjiku, ki mu vlada kapital in kjer so za zidom finančnih interesov zakrite osnovne človekove pravice? Diplomati naj bi bili ljudje, ki se borijo za globalno kohezijo.

POVEZANE KNJIGE