Z vsako pesmijo me je manj

Z vsako pesmijo me je manj - Marko Pavček | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marko Pavček
DIMENZIJA
10,30 MB
IME DATOTEKE
Z vsako pesmijo me je manj.pdf
ISBN
2809607309887

OPIS

V drobni knjižici je izbor pesmi iz zapuščine mladega obetajočega avtorja Marka Pavčka (1958–1979), ki je veliko prezgodaj sklenil svojo življenjsko in pesniško pot. Ob petdesetletnici njegovega rojstva je izšel že tretji natis teh pesmi, kar priča o dejstvu, da njegovo kratko, a intenzivno pesniško izražanje še vedno močno živi med mladimi in odraslimi bralci. Njegovi stihi so prečiščeni, kratki, drobni, skoraj odsekani, pesniška zarja pa se razteza od frfotajočih ljubezenskih akordov prek mladostnih hrepenenj pa vse do samouničujočih in težkih črnih oblakov, ki so zakrivali njegovo mlado nebo.

Marko Pavček. 27,50 ... Zvsako pesmijo me je manj [Pavcek, Marko] on Amazon.com.

Dela. Napisal je eno in edino pesniško zbirko z naslovom Z vsako pesmijo me je manj, ki je bila izdana posmrtno leta 1981. Z vsako pesmijo me je manj.

POVEZANE KNJIGE