V senci pod zelenim zmajem

V senci pod zelenim zmajem - Branko Gradišnik | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Branko Gradišnik
DIMENZIJA
9,65 MB
IME DATOTEKE
V senci pod zelenim zmajem.pdf
ISBN
9078158287083

OPIS

Knjige trenutno ni na zalogi. Za več informacij se obnite na [email protected] ali na 01/ 520 18 39.Branko Gradišnik (1951), profesor umetnostne zgodovine in sociologije ter magister humanističnih ved, se je vtisnil v spomin predvsem kot kolumnist in prevajalec. Njegova razprodana knjiga v dveh delih, Strogo zaupno o Sloveniji, se je na prvi pogled navezovala na iskriva potopisa Strogo zaupno na Irskem in Strogo zaupno po Siciliji, a v resnici ni šlo za potopis. V podobni maniri se je zdaj lotil še Ljubljane. Unikaten hvalospev Ljubljani je po zaslugi avtorja polna umetniške svobode ter humorja, na katerega danes vse prepogosto pozabljamo. Dobrodošli v Ljubljani!

avgust 18.00 Izbrana proza: Virginia Woolf: Znamenje na steni 23.50 Literarni nokturno: Claude Simon: Triptih: Sorodne novice. Kako zveni književnost? Od Covacicha do Borgesa.

V senci pod zelenim zmajem : vélika Ljubljana; za popotnike, prešernovce ino Hrovate; [polihisterični blefsikon ... Pred desetimi leti je izšla knjiga Branka Gradišnika z naslovom V senci pod zelenim zmajem in podnaslovom Vélika Ljubljana za popotnike, prešernovce ino Hrovate. Takrat je avtor z družino živel v Zagrebu in, kot je zapisal v predgovoru h knjigi, je tam živel že predolgo, da bi po zgledu svojih knjig o Irski in Siciliji napisal knjigo o ... ii v senci pod zelenim zmajem b.

POVEZANE KNJIGE