Na poti v Babadag

Na poti v Babadag - Andrzej Stasiuk | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrzej Stasiuk
DIMENZIJA
7,7 MB
IME DATOTEKE
Na poti v Babadag.pdf
ISBN
9935081059511

OPIS

Knjiga esejev Andrzeja Stasiuka Na poti v Babadag (2004) vsebuje literarne zapise s potovanj po, kot jo imenuje pisatelj, pozabljeni Evropi: Poljski, Slovaški, Madžarski, Romuniji, Sloveniji, Albaniji in Moldaviji. Stasiukove poti se začenjajo v Karpatih, zakrožijo po dvorišču njegove Srednje Evrope, se včasih razpotegnejo tudi na Balkan, v Albanijo, in se v loku vrnejo v njegovo karpatsko domovino. Na njih so kot jagode na paternoštru nanizana imena krajev in zdi se, da so njihova magična vloga, moč in ves njihov pomen zbrani v pozvanjanju teh imen. Iz knjige ne bomo izvedeli, kakšen je Babadag, kraj s čarobnim turškim imenom, ki mu dolguje svoj zagonetni, pravljični naslov. Zaman bi pričakovali, da bomo v njej brali o resničnih krajih, ki nas bodo tam nekje počakali, da zberemo čas in pogum in jih še sami obiščemo. Babadag nas ne čaka nikjer.

Z njimi sem se dogovoril za prevoz na goro, zaračunali so mi cca. 5 EUR.

Evnuhova senca - Jaume Cabré ... Zanimiv je odlomek, vezan na Slovenijo: »V Prekmurju sem porabil poln tank bencina, da bi naletel nanje (Cigane), ker mi je prekipeval žolč ob pogledu na to pospravljeno deželo in na Slovence, te izdajalce slovanskega cirkusa.« Knjiga Na poti v Babadag spominja na knjigo Na cesti Jacka Kerouaca. Primerno za bralce esejističnega leposlovja. «Andrzej Stasiuk: Na poti v Babadag Arhitektura je v življenju neizbežna, kot glasba, ki se pojavi v našem slušnem polju ali kakšen vsiljiv vonj.

POVEZANE KNJIGE