Dragi Srečko

Dragi Srečko Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
7,84 MB
IME DATOTEKE
Dragi Srečko.pdf
ISBN
1457562227273

OPIS

Neobjavljena pisma Srečku Kosovelu predstavljajo dragocen dokument, ki omogoča še dodatno poznavanje in poglabljanje ene ključnih osebnosti slovenskega prostora v dvajsetih letih prejšnjega stoletja. Ta pisma pa obenem postavljajo Kosovela in njegove sodobnike-dopisovalce v kontekst zgodovinskega, kulturnega, miselnega, literarnega, estetskega dogajanja v Evropi.Tržačanka Tatjana Rojc se v glavnem posveča literarni kritiki in primerjalni književnosti. Posebno pozornost je namenila slovenskemu pesništvu ter opusu Srečka Kosovela, Borisa Pahorja, Alojza Rebule in Miroslava KošutePredava slovenski jezik in književnost na goriškem sedežu videmske Univerze, sodeluje pa tudi z drugimi Univerzami doma in tujem. Svoje izsledke je objavila v monografskih publikacijah ter v slovenskih, italijanskih in nemških časnikih, revijah in zbornikih. Od leta 1980 je stalna sodelavka slovenskih sporedov Deželnega sedeža RAI za Furlanijo Julijsko krajino.

A pišete priredja za ustno oceno, in sicer v petek, 29. 5.

Koronakriza, čeprav smo še vedno znotraj te krize, je samo ena od, kot jaz pravim, eshatoloških groženj. sreČko. dragi moji! verjetno ste Že skoraj vsi v tem prazniČnem vzduŠju, tako kot jaz.

POVEZANE KNJIGE