Angie

Angie - Janja Vidmar | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Janja Vidmar
DIMENZIJA
3,66 MB
IME DATOTEKE
Angie.pdf
ISBN
1374755581617

OPIS

Če sledimo veljavnim literarno-teoretskim oznakam, lahko rečemo, da je Angie problemski roman. Glavna junakinja je najstnica Angie, ki živi sama z mamo, nikoli odraslo hipijevsko frfulo, in njenimi nenehno menjajočimi se ljubimci, brez očeta, ki se je lepega dne usedel na avion in šel na koncert Rolling Stonesov, s katerega se ni vrnil nikoli več. Doma je pustil nevrotično ženo, najstniško hčer z jasno izraženo potrebo po starših in motor, zaradi katerega je mama še vedno prepričana, da se bo vrnil. »Nikoli ne bi odšel brez Harleyja,« pijana ponavlja še leta po tistem, ko je Angie že davno sprejela dejstvo, da očeta ne bo več nazaj. »Mami ne prenese resnice,« se glasi Angijin odgovor na njeno blaznenje. »Jebiga, včasih so starci tako krhki in ranljivi, da jih je treba obvarovati pred krutostjo sveta.«Iz spremne besede Ane DušaJanja Vidmar, doma in v tujini večkrat nagrajevana avtorica, s svojo problemsko literaturo mlademu bralcu nudi individualno izkušnjo etičnega. V Mariboru ji nizki honorarji, najstniška hči in debelušni mačkoni nudijo odlične pogoje za ustvarjanje. Če ji bližnji hrib z vinogradi ne zgrmi na hišo, bo še lep čas trn v peti raznim zagovornikom katekizma za domačo rabo. Napisala je več kot 40 mladinskih del, scenarijev, radijskih iger in zbirk kratke proze. Njen opus je izjemen in njeno prizadevanje za dvig bralne kulture mladih neprecenljivo.»Jebe se meni za predsednike, pisatelje, poslance in stranke … Pa za Iran in njihov nuklearni program. Pa za povojne poboje. Za rejunjon Pop Designa. Za globalno segrevanje. Jebe se mi za Afganistance, njihova makova polja, telebanska jajca, islamske skrajneže in talce. Jebe se mi za desne, leve, sredinsko leve, sredinsko desne, narkomanijo, za srbski ponos in kamikaze na slovenskih cestah. Jebe se mi za storilce in žrtve. Jebe se mi za Piranski zaliv. Za Japonce in njihove samomore. Pa za naše tudi. Za enajsti september in šesti april, to je mimogrede moj rojstni datum. Jebe se mi za Dženifer, Brada, njune seksualne probleme pa tisto pičko od Angeline. Jebe se mi za Tita in Paris Hilton. Za kolumnajzarje, komunajzarje, komunalce in komunikologe. V bistvu se mi jebe za celi svet.«Tetoviran križ sumljivega izvora na Paksovi rami ni bil obrnjen narobe, dedkove oči pa.

The series was created by Garry Marshall and Dale McRaven, and produced by Miller-Milkis Productions (Miller-Milkis-Boyett in season two) in association with Paramount Television.. The series starred Donna Pescow in the lead role, Robert Hays as her love interest and eventual husband ... Angie Thomas was born, raised, and still lives in Jackson, Mississippi.

A former teen rapper, she holds a BFA in creative writing from Belhaven University. Her award-winning, acclaimed debut novel, The Hate U Give, is a #1 New York Times bestseller and major motion picture from Fox 2000, starring Amandla Stenberg and directed by George Tillman, Jr. Created by Garry Marshall, Dale McRaven, Alan Eisenstock.

POVEZANE KNJIGE