Zgodba gospoda Sommerja

Zgodba gospoda Sommerja - Patrick Süskind | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Patrick Süskind
DIMENZIJA
8,50 MB
IME DATOTEKE
Zgodba gospoda Sommerja.pdf
ISBN
7727283750533

OPIS

Bavarski pisatelj in dramatik Patrick Süskind (1949) je svoj prvenec, pogosto igrano monodramo Kontrabas objavil leta 1984, leto pozneje pa zaslovel z romanom Parfum, po katerem so leta 2007 posneli istoimenski film. 1987. je izšla njegova novela Golob, 1991. pa Zgodba gospoda Sommerja.V prvi osebi zapisana \"otroška\" pripoved, polna na prvi pogled nepomembnih podrobnosti, nas subtilno uvede v nemško občutenje povojnega časa, v katerem se krivda prepleta z neustavljivo željo po novem življenju.

Gospod Sommer se po vojni preseli v vas, kjer živi avtor pripovedi, mali Patrick. ... Oliver de: MOJA PRVA SMEŠNA ZGODBA (P) Arnuš .

r. gospodar prstanov velikonja, irena poletje na okenski polici ali leto v znamenju polŽa verne, jules skrivnostni otok wohlleben, peter skrivno Življenje dreves/Živali (poučne) wilde, oscar pravljice zbirke »na robu«, »zorenja (+)«., »odisej« (modri mesec, no in jaz, 464.

POVEZANE KNJIGE