Ženski možgani

Ženski možgani - Louann Brizendine | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Louann Brizendine
DIMENZIJA
3,98 MB
IME DATOTEKE
Ženski možgani.pdf
ISBN
6182038548417

OPIS

Zakaj ženske dnevno uporabljajo več oblik sporazumevanja kot moški? Zakaj si ženska zapomni prepir, o katerem moški trdi, da ga nikoli ni bilo? Zakaj so najstnice tako obsedene s svojim videzom in pogovarjanjem po telefonu? In zakaj ženske veliko redkeje pomislijo na spolnost kot moški? Žensko vedenje se tako močno razlikuje od moškega zaradi hormonov. Na začetku so namreč vsi možgani ženski, šele osmi teden po spočetju pa se nekateri spremenijo v moške: presežni testosteron skrči središče za komunikacijo, zmanjša del skorje, odgovoren za sluh, in dvakratno poveča predel za obdelavo spolnosti.Brizendine poskuša v svoji knjigi o ženskih možganih razložiti, kako njihov edinstveni ustroj usmerja razmišljanje, vrednote, način komunikacije in čustvovanja žensk v vseh življenjskih obdobjih. Knjiga Ženski možgani je tudi predloga za ameriški film, komedijo Whitney Cummings, ki je bila premierno prikazana 17. junija 2017 na filmskem festivalu v Los Angelesu.

Preskoči na začetek galerije slik. Ženski in moški možgani različno obdelujejo dražljaje, vidijo, slišijo, čutijo in presojajo tisto kar čutijo. Znanstveniki so s pomočjo več različnih raziskav zabeležili obsežen sklop strukturnih, kemičnih, genetskih, hormonskih kot tudi funkcionalnih možganskih razlik med ženskimi in moškimi kar mi, ki se z raziskavami ne ... Ženski možgani omogočajo opravljanje več nalog hkrati in imajo slabšo zmožnost nadziranja čustev.

Moška odraslost pride kasneje "To ne pomeni, da se moški možgani starajo hitreje," je komentiral eden glavnih avtorjev študije Manu Goyal, docent za radiologijo na omenjeni univerzi. Kot je pojasnil, moški odraslost začnejo okoli tri leta starejši ... Ženski mokasini v fizičnih in spletnih trgovinah.

POVEZANE KNJIGE