Vrnitev domov

Vrnitev domov - Bernhard Schlink | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Bernhard Schlink
DIMENZIJA
5,32 MB
IME DATOTEKE
Vrnitev domov.pdf
ISBN
1894182064539

OPIS

Novi roman nemskega profesorja prava in pisatelja Bernharda Schlinka (1944), avtorja znamenitega romana Bralec (1996), ki ga Slovenci poznamo tudi po knjigi kratkih zgodb Ljubezenski pobegi, nekateri pa tudi po kriminalnih romanih, so nemški bralci čakali deset let, slovenskim pa je na voljo leto dni po izidu originala.Zgodba Vrnitve domov obnavlja podobno temo, kot jo je razpiral Bralec - potrebo po posameznikovi pravilni odločitvi v trenutkih preobratov in njegovo izgubljenost v vrtincu prelomnih dogodkov. Peter Debauer, prvoosebni pripovedovalec romana, kot otrok preživlja počitnice pri starih starših v Švici. Nekega dne prične prebirati rokopisno zgodbo o vrnitvi nemškega vojaka iz Sibirije. Ko se vojak po dolgi epopeji vrne v domače mesto, ga na vratih njegovega stanovanja ob njegovi ženi pričakata moški in otrok.Tu se pripoved prekine in leta kasneje Peter išče njen zaključek, zato pa je treba poiskati pripovedovalca. V tem iskanju Peter nahaja tudi sebe samega. V branju zgodbe in zlasti v njenem osupljivem zaključku se nam izkazuje, koliko lahko vplivamo na svoje življenje in koliko smemo na življenje drugih.

oktober 2017 @ 23:31 CEST Res je dokler nimamo tega kar je resnično in ne zmagamo v brezpogojni ljubezni, je za nas vse eno samo boleče dobivanje in zgubljanje. Vrnitev domov . Tweet.

Vedno se vrne domov, včasih tudi z AMZS vlečno službo. Pozdravljeni! Ravnokar se odpravljamo iz Postojne (15:46). Pred nami je še okoli 3 ure in pol vožnje, tako da bi prispeli okoli 19:15.

POVEZANE KNJIGE