Oblika vode

Oblika vode - Andrea Camilleri | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrea Camilleri
DIMENZIJA
9,34 MB
IME DATOTEKE
Oblika vode.pdf
ISBN
9068522811248

OPIS

Oblika vode je bil prvi primer, ki ga je razrešil komisar Montalbano, in že takoj zelo zamotan: truplo pomembnega meščana, ki ga najdejo na zbirališču prostitutk in razpečevalcev droge, sproži vrsto ugank in nakaže mnogo smeri. A katera je prava v svetu, kjer se različne spolne prakse prepletajo s političnimi manipulacijami visokega dometa?Na straneh Camillerijevih kriminalk ne manjka bistroumnih dialogov in pikantnih aluzij na italijansko politiko in kulturo, predvsem pa v njih zaživi prava Sicilija s svojim jezikom, vonjavami in okusi. Knjigo odlikuje izjemna berljivost in sočen jezik.Andrea Camilleri (rojen leta 1925 v Porto Empedoclu na Siciliji) je pripovednik, pesnik, gledališki in televizijski režiser in scenarist. Že z zgodnejšimi proznimi deli si je pridobil veliko naklonjenost bralcev, ki je še narasla, ko je začel pisati kriminalne romane, v katerih vsakršsne zanke razvozlava Salvo Montalbano, policijski komisar juznjaškega temperamenta. Z njimi je postal najbolje prodajan italijanski pisatelj in doživel številne prevode in televizijsko upodobitev.

V naravi najdemo vodo v treh stanjih: v trdnem stanju ji rečemo led (na jezeru, ledene sveče, kocke ledu v CocaColi) v tekočem stanju je voda, ki jo piješ in s katero se umivaš, v njej plavaš, itd… v plinastem stanju se vodi reče para in jo vidiš, ko mama kuha juho.. Voda lahko prehaja iz enega stanja v drugo. Oblika vode je resda primarno pripoved o zgodnjih 60-ih letih v Združenih državah Amerike, ko se je zaostrovalo tesnobno ozračje hladne vojne, postavljena v skriven vojaški laboratorij in polna lepo, zgodovinsko natančno izrisanih likov, ki ga naseljujejo: od mizoginega, fašistoidnega in surovo nasilnega vladnega agenta do spolno ... Zlati globusi so podeljeni, sezona podelitev je že v polnem teku, svoje nominacije za nagrado bafta je objavila tudi britanska filmska akademija.

podelitvi filmskih nagrad oskar niso spregledali, saj so filmu, ki ... Romantični fantazijski film režiserja Guillerma del Tora z naslovom Oblika vode je na podelitvi filmskih nagrad oskar v Los Angelesu pobral štiri pozlačene kipce, vključno za najboljši film. S tremi oskarji mu je sledila vojna drama Dunkirk, po dva oskarja pa sta dobila filma Najtemnejša ura in Trije plakati pred mestom. VODA.

POVEZANE KNJIGE