Noč

Noč - Elie Wiesel | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

Elie Wiesel
Noč.pdf
2782203577356

Elie Wiesel v Noči, prvoosebnem memoarskem pisanju, opisuje svoje izkušnje, izkušnje 15-letnega dečka, v času nacistične okupacije v judovskem getu v Sighetu (Romunija), likvidacijo geta, deportacijo v Auschwitz in nato Buchenwald. Njega mati in dve mlajši sestri sta umrli, njegov oče pa je umrl tik pred osvoboditvijo koncentracijskega taborišča aprila 1945. Prav iz tega časa pa so tudi najbolj pretresljive strani avtobiografskega romana. Po vojni je Elie Wiesel študiral v Parizu in postal novinar. Njegovo delo Noč je s svojo izjemno sporočilnostjo in pomenom o svetu brez človečnosti, brez pravic, o moralni odgovornosti vsakogar izmed nas, postalo temeljno delo vsake literature in je prevedeno v več kot 30 jezikov. Zdaj tudi v slovenščino.Elie Wiesel je pisatelj, novinar, Nobelov nagrajenec za mir za leto 1986, predsednik ameriške komisije za holokavst ter soustanovitelj in predsedujoči član Sklada za človečnost (Foundation for Humanity).

Najmlajše poslušalce vodi v svet domišljije v izbrani govorici gledaliških igralcev in igralk. Noč Modrijanov Noč Modrijanov 2018: poklon Sloveniji in njenim ljudem, 1. del.

Nočna mora v ulici Brestov (Nightmare on Elm Street) - 1984 Robert Englund je z ... Kostanjeviška noč 2019 KOSTANJEVICA NA KRKI Dogodek, ki se bo začel v petek, 19. julija z otroškim rajanjem in srečanjem pihalnih orkestrov ter pustnih skupin pod okriljem Etnološkega društva Prforcenhaus bo svoj vrhunec doseglo v soboto 20.