Duševne motnje

Duševne motnje - Tomaž Erzar | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tomaž Erzar
DIMENZIJA
8,76 MB
IME DATOTEKE
Duševne motnje.pdf
ISBN
8811215485626

OPIS

Duševno zdravje je v zadnjem času čedalje pogosteje predmet razprav v širši javnosti. Prvi razlog temu je gotovo zavest, da duševne bolezni niso nekaj oddaljenega in čudaškega, ampak da so prisotne takorekoč v vseh strukturah družbe in da imajo osrednjo vlogo pri posameznikovem splošnem počutju, telesnem zdravju in uspešnem življenju. Lahko bi celo rekli, da smo kot družba prisiljeni resno razmišljati o duševnem zdravju, saj duševne bolezni zavzemajo 15% delež vseh bolezni neke družbe, kar je več kot delež rakavih obolenj, če pa k temu prištejemo še posredne posledice duševnih bolezni in njihovo povezano z drugimi fizičnimi boleznimi, bi bil ta delež precej večji. Navsezadnje je slaba imunska odpornost ali slabo stanje imunskega sistema, ki odpre vrata razraščanju rakastih celic, tesno povezano s psihičnim stanjem posameznika in njegovo sposobnostjo premagovanja vsakdanjega in kroničnega stresa. Danes imamo na voljo dovolj znanstvenih spoznanj in raziskovalnih metod, ki nam omogočajo bolj humano in bolj naravno razumevanje psihičnih motenj in so bistveno prispevale k zmanjševanju stigmatizacije, ki so je bile deležne te motnje v nedavni preteklosti. Hkrati imamo na voljo dovolj preizkušenih in dokazano učinkovitih metod zdravljenja, ki so javno dostopne in so odstrle tančico skrivnostnosti, grozljivosti in magičnosti, s katero so bile včasih prekrite te motnje.Knjigi so dodani kriteriji obravnavanih duševnih motenj.

Jurišić. To je motnja, za katero je značilna pomembna omejitev tako intelektualnega delovanja kot prilagojenega vedenja, ki se kaže v pojmovnih, socialnih in praktičnih spretnostih prilagajanja.

Prvi razlog temu je gotovo zavest ... Ljubljana, 8. oktober 2014 - Že od leta 1992 je 10.

POVEZANE KNJIGE