Družine in družinsko življenje v Sloveniji

Družine in družinsko življenje v Sloveniji - Tanja Rener, ... [et al.] | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tanja Rener, ... [et al.]
DIMENZIJA
9,93 MB
IME DATOTEKE
Družine in družinsko življenje v Sloveniji.pdf
ISBN
9405435682662

OPIS

Delo je eno redkih del, ki združuje razmišljanja slovenskih avtoric – sociologinj na temo družinskega življenja v Sloveniji. Zapolnjuje vrzel, ki vlada na področju knjižne produkcije, posvečene študijam družin in družinskega življenja, ter predstavlja različne vidike družboslovnega raziskovanja te tematike. Poseben poudarek je na najnovejših trendih v družinskem življenju tematikah, ki so navadno raziskovalno prezrte in podreprezentirane (istospolna partnerstva in družine, družine hendikepiranih, družinsko nasilje ipd.). Knjiga se kritično sooča s področjem zasebnosti, ki je vse prepogosto pripravno bojišče in orodje različnih ideologij in vsakokratnih oblastnikov, ki se v težnji po družbenem nadzoru nagibajo k glorifikaciji ideala edine prave (tradicionalne jedrne) družine.

DRUŽINE IN DRUŽINSKO ŽIVLJENJE V SLOVENIJI. Avtorji / Authors: Tanja Rener, Mateja Sedmak, Alenka Švab, Mojca Urek.

259 strani (ISBN 961-6033-86-7), 16,27 evrov Knjiga Družine in družinsko življenje v Sloveniji, delo štirih avtoric, raziskovalk in predava- DRUŽINE IN DELA V DRUŽINSKI POLITIKI V SLOVENIJI Družinsko politiko v Sloveniji opredeljuje zlasti resolucija o temeljih oblikovanja družin-ske politike v Sloveniji (Ur. l.

POVEZANE KNJIGE