Dnevnik Ane Frank

Dnevnik Ane Frank - Anne Frank | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Anne Frank
DIMENZIJA
6,57 MB
IME DATOTEKE
Dnevnik Ane Frank.pdf
ISBN
4735676376075

OPIS

Dnevnik Ane Frank je znamenita knjiga 20. stoletja, ki daleč od zgodovinske objektivnosti in neprizadetosti prikazuje intimno doživljanje druge svetovne vojne. Štirinajstletna judovska deklica, ki se je s svojo družino skrivala na podstrešju upravne stavbe v Amsterdamu od junija 1942 do avgusta 1944, je svoje najbolj intimne misli zaupala Kitty, kakor je imenovala svoj dnevnik.Strah pred nacisti, ki so iskali skrite judovske družne, je Ana Frank ubesedila na nepozaben načn. Njene izpovedi so se toliko bolj pretresljive, saj so družino Frank izdali in jih po tem, ko so jih aretirali, poslali v koncentracijska taborišča. Ana Frank ni preživela.Ker v 2007 zaznamujemo 60. obletnico nastanka njenega dnevnika, nova slovenska razširjena izdaja prinaša tudi doslej se neobjavljena pisma. 

junija 1942 Upam, da ti bom lahko zaupala, kot nisem mogla do zdaj še nikomur, in upam, da mi boš v veliko oporo. Dnevnik Ane Frank Anne Frank. Ana Frank je od 1942 do 1944 pisala svoj dnevnik na podstrešju poslovne stavbe v Amsterdamu.

Njen dnevnik je po objavi služil, kot osnova za številne gledališke predstave in filme. Dnevnik Ane Frank Židinja Ana Frank je za svoj 13. rojstni dan, 12.

POVEZANE KNJIGE