Ustje jezika

Ustje jezika - Hadžem Hajdarević | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Hadžem Hajdarević
DIMENZIJA
3,4 MB
IME DATOTEKE
Ustje jezika.pdf
ISBN
1961600204867

OPIS

Izbor iz bogatega opusa osrednje osebnosti sodobne bosanske poezije Hadžema Hajdarevića je polno pričevanj o polpretekli zgodovini, tradicijah, ki se skozi stoletja pletejo na Balkanu, in neusahljive vere v pesniško besedo. Poseben bosanski melos se prepleta s pogledi kronista iztirjenega časa in virtuozno kristalizira v najrazličnejših, tudi oblikovno najzahtevnejših pesniških oblikah. S Hajdarevićem dosega bosanska sonetistika enega od svojih vrhov, ki sta ga, enako virtuozno, prevajalca in pesnika Josip Osti in Boris A. Novak prenesla v gibčen slovenski verz.

Nahaja se v ustni votlini. Služi kot čutilo za okus, za pomoč pri žvečenju hrane ter govornem sporazumevanju.

Najprej je obiskoval italijansko šolo, in pozneje stopil v malo semenišče v Gorici. Vojna je ... Na povabilo Študentske založbe je v Sloveniji na obisku bosanski pesnik Hadžem Hajdarević.

POVEZANE KNJIGE