Praktični vodnik za upokojence

Praktični vodnik za upokojence - Danijel Artiček, ... [et al.] | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Danijel Artiček, ... [et al.]
DIMENZIJA
3,29 MB
IME DATOTEKE
Praktični vodnik za upokojence.pdf
ISBN
3199383671634

OPIS

Namen priročnika je prijazno, na poljuden in razumljiv način informirati na enem mestu upokojensko populacijo ter vse, ki se na upokojitev šele pripravljajo: katere so njihove pravice, možnosti in priložnosti na področju zakonodaje, sociale, zdravstva, izobraževanja, prostega časa, odnosov in še kaj za dušo - skratka čim več, kar je zanimivega in koristnega vedeti v tretjem življenjskem obdobju.Priročnik da bralcu: - vpogled v SVET UPOKOJENCEV in praktične napotke,- poznavanje PRAVIC, MOŽNOSTI IN PRILOŽNOSTI v tretjem življenjskem obdobju,- vodnika po FINANČNIH, UPRAVNIH, ZDRAVSTVENIH IN SOCIALNIH POSTOPKIH,- INFORMACIJE IN UPORABNE NASLOVE,- pomočnika pri ˝ISKANJU SAMEGA SEBE˝,- smerokaz za IZLETE PO SLOVENIJI.Rdeča nit, ki povezuje vsebino tega priročnika je medgeneracijsko sodelovanje ter zavedanje sebe, svojih možnosti, pravic in priložnosti. Tako kot bi naj povezovala vsebino naših življenj.Vsi nasveti in odgovori na enem mestu:Pokojnine:- Pogoji za upokojitev, dokup dobe, znižanje starostne meje- Izračun osnov in višin pokojnin- Kaj če imam tujo pokojnino? Kako prejemam našo pokojnino v tujini?- Dodatki k pokojninam- Kako preživeti s pokojnino?- Kako še kaj doživeti s pokojnino?Biti upokojenec:- Upokojitev kot prelomnica- Kaj je kakovostno staranje in katere so poti do njega?- Prosti čas, izobraževanje, kultura, pohodništvo, vrtičkarji, balinanje- Kje so možnosti vključevanja v družbo.- Kako do nove ljubezni?- Kam na nedeljski izlet?- Vnuki…Zdravstvena varnost:- Katere so poti do zdrave starosti?- Najpogostejše bolezni? Preventiva, Simptomi, zdravljenje in posledice- Kako do brezplačnih zdravniških nasvetov?- Vrste in pravilna raba zdravil- Katero zdravilišče je za katero bolezen?- Telovadne vaje doma in v bazenuPomoč upokojencem:- Kako do skrbništva?- Kako do družinskega pomočnika?- Kaj je dnevno varstvo?- Dom za upokojence ali oskrbovano stanovanje?Pravna varnost:- Dedovanje- Kako do brezplačne pravne pomoči?- Kako ravnati v primeru nasilja nad starejšimi?- Odvzem poslovne sposobnostiSocialna varnost:- Kako do prve socialne pomoči?- Kaj je karitativna pomoč in kako do nje?- Kakšna je pomoč Centrov za socialno delo?

Pravice, možnosti, priložnosti. Danijel Artiček, ...

So pa omejitve stroge, zato tudi veliko upokojencev ne dela, saj tako sami kot delodajalci nočejo dela na črno, ali pa delajo na črno. 2 Praktični vodnik: Kako uporabljati alternative testiranju na živalih Različica 2.0 - julij 2016 . Praktični vodnik: Kako uporabljati alternative testiranju na živalih za Praktični vodnik za ljudi, ki bogatijo varovana območja in hranijo tradicijo elektronska oblika dostopna preko QR kode DRAGOCENI ZNAMENITI.

POVEZANE KNJIGE