Poklic: mladost

Poklic: mladost - Jani Kovačič | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jani Kovačič
DIMENZIJA
10,9 MB
IME DATOTEKE
Poklic: mladost.pdf
ISBN
1145504727033

OPIS

Konec sedemdesetih in začetek osemdesetih let prejšnjega stoletja je Slovenijo zajel živahen val alternativne in urbane kulture. Eden glavnih akterjev na pankovski sceni je bil Jani Kovačič, pevec, glasbenik in filozof. Kako zelo je znal ujeti atmosfero tistega časa, govorijo same zase njegove pesmi, ki so ponarodele.V postpankovski spevoigri Poklic: mladost so poleg občutenj obdobja socializma, ki je diktiral velike teme, tudi protislovja, ki tarejo najstnike in tlakujejo pot v odraslost, pa spomini, anekdote, refleksije in navdušenje nad minljivostjo. Marsikdo je takrat ustanovil bend, a opisani razpade, se preden odigrajo svoj prvi veliki koncert. In iz kolektiva nastanejo posamezniki...

maj 1980, Ljubljana, Jugoslavija (danes Slovenija).. Tito je bil jugoslovanski komunistični revolucionar in državnik, služboval je v različnih vlogah od leta 1943 do svoje smrti leta 1980. Kaj je potrebno za poklic kriminalista: treba je biti pošten, trden, imeti je treba močno voljo, strokovnost, hitrost in odzivnost, fizično pripravljenost.

julija leta 1886 kot drugi otrok v družini očetu Karlu Morellu in materi Elise Reuling. Oče je bil po poklicu učitelj in je bil doma v majhni vasici Trais-Münzenbergu v zgornjem Hessnu, mati pa je prihajala iz meščanske družine v Darmstadtu. Življenje Mladost in šolanje.

POVEZANE KNJIGE