Mogoče nikoli

Mogoče nikoli - Evald Flisar | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Evald Flisar
DIMENZIJA
12,16 MB
IME DATOTEKE
Mogoče nikoli.pdf
ISBN
1722047632733

OPIS

Novi roman pisatelja, dramatika, esejista in trikratnega nagrajenca Prešernovega sklada (Popotnik v kraljestvu senc, Jutri bo lepše in Kaj pa Leonardo?) Evalda Flisarja odstre zgodbo Miljane Samec, najstniškega dekleta, ki ima zaradi poškodbe glave jezikovno motnjo in se ne more normalno izražati. Prvoosebna pripovedovalka bralca zaplete v vrtinec dnevniškega pripovedovanja, ki je sprva sicer malce otežkočeno, vendar se bralec nanj hitro privadi in mu z zanimanjem sledi. Miljana je sad ljubezni med mladim dekletom in moškim srednjih let. Kljub začetni družinski sreči se odnos med staršema kmalu skrha in mati naredi samomor. Užaloščeni oče si zaradi hčerke prizadeva nadaljevati z življenjem, ona pa se z žalostjo spopada s pisanjem. Da bi ohranila nezanesljivi spomin in zavest o sebi, začne pisati dnevnik: »Sem sklenla napisat Zgodbo svoj živlejna. En od zdrvnikov, dr. Marko, on me zdravi se mu reče logo Ped, on pravi naj počakm se mi stajnje zboljša, nardim perveč dost napak. Aampak, stajnje se mi lahk še posalbša! In jaz morm napisat kaj se dogaja, morm! Če ne pišm sprot mam občutk se Nič ne dogaja, in me ni!« Hkrati ko se Miljana bori z jezikom, se bojuje z razvozlavanjem ozadja materine smrti in s srhljivo slutnjo lastne (so)krivde, ki poganja dogajanje romana. S pisanjem in s spominjanjem se na vse pretege poskuša dokopati do resnice in se osvoboditi. Evald Flisar se v ­pripovedovalko mojstrsko ­vživi in pri tem avtentično uporablja mimetični govor. Svojim kultnim uspešnicam (Čarovnikov vajenec itn.) je dodal svojevrsten roman, nedvomno vreden ­poglobljenega branja.

Novice V sredo 1.925 novih okužb, umrlo še 41 bolnikov #video delitve: 13 Razmere so težke in zgolj z razumom in solidarnostjo lahko zmoremo. Nekaj tednov izpada šole lahko v skrajnem primeru nadomestimo z nekaj ... Gre za nikoli dokončano zgodbo potrpežljivega pojasnjevanja, razlag in učenja.

💞 Lepo sredo ti želim. 🤍 🤍 🤍 🤍 ~ Anitta ~ Dnevnik brez platnic. Dr.

POVEZANE KNJIGE