Katica iz Heilbronna/Princ Homburški

Katica iz Heilbronna/Princ Homburški - Heinrich von Kleist | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Heinrich von Kleist
DIMENZIJA
11,62 MB
IME DATOTEKE
Katica iz Heilbronna/Princ Homburški.pdf
ISBN
9149004584195

OPIS

ure naprej zgrinjajo množice pohodnikov, ki bežijo iz megle. Predstava Kleist je nastala v režiji vsestranskega likovnega ustvarjalca in dobitnika nagrade Prešernovega sklada Silvana Omerzuja. Kleist, sicer priznan dramatik in avtor dram, kot so Princ Homburški, Razbiti vrč, Katica iz Heilbronna, si je intenzivno dopisoval z več ženskami, h katerim se je zatekal po pomoč pred samim seboj. Katica iz Heilbronna ; Princ Homburški / Heinrich von Kleist ; [[prvo delo] prevedel Lado Kralj, [drugo delo] prevedel Milan Jesih ; spremna beseda Lado Kralj ; bibliografija, uprizoritve, fotodokumentacija Martin Grum, Katarina Kocijančič, Simona Ješelnik]. MARTIN'GRUM-'podatki'zaspletnostran' ' OSEBNI'PODATKI:'' datum&in&kraj&rojstva& 11.&4.&1958,&Ljubljana& naslov& Jurčkova&cesta&130,&1108&Ljubljana ... bitka in Princ Homburški) na upor proti francoskemu diktatorju Napoleonu, se je na svojih potovanjih v mladostni neumnosti in zagnanosti vpisal v Napoleonovo armado, ki se je pripravljala na invazijo v Anglijo.

Že od leta 1996 je kot ustanovni član ŠILE (šolske impro lige), tudi ... Datacija Balzacove Človeške komedije in delitev s primeri: 1841; Študije nravi, Filozofske študije, Analitične študije.Študije nravi: prizori iz zasebnega življenja/Polkovnik, Chabert, Oče Goriot/, prizori iz provincialnega življenja /Lilija v dolini, Zgubljene iluzije, Župnik iz Toursa/, prizori iz pariškega življenja /Blišč in beda kurtizan, Teta Liza, Striček Pons/, prizori ... Primeren čas obiska: izlet je primeren v katerem koli letnem času, saj vzpon ni pretežak in predolg.Predvsem v zimskem času boste tam našli sonce, medtem ko bo ljubljanska kotlina v megli. Priporočen čas obiska: tri ure do pol dneva, odvisno od dolžine postankov v okolici.

POVEZANE KNJIGE