Zgodovina moje heroinske odvisnosti

Zgodovina moje heroinske odvisnosti - Zlatko Blažič | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Zlatko Blažič
DIMENZIJA
3,18 MB
IME DATOTEKE
Zgodovina moje heroinske odvisnosti.pdf
ISBN
9078944549007

OPIS

Zlatko Blažič podaja osebno zgodbo, a močno presega okvirje avtobiografskega. Poseben pečat ji daje njegovo občutenje in razumevanje, podano v tekočem in izredno berljivem literarnem slogu. Avtor opisuje tudi slovensko terapevtsko sceno in njene akterje. Delo je s svojo avtobiografsko osnovo in izkustveno širino in globino namenjeno najrazličnejšim kategorijam bralcev. To ni le izpoved o osebni rasti ali tolažba za starše in svojce, temveč sugestija mladim, ki se že soočajo z izkušnjo, podobno avtorjevi, in tudi gradivo za strokovne delavce, ki se neposredno ukvarjajo z odvisnostjo od mamil. Blažičeva avtobiografija popisuje totalno izgubo življenjske smeri in ponoven, več let trajajoč vzpon nazaj v človeka vredno življenje, in sicer s pomočjo komun, ki jih je ustanovil Don Pierino.Zlatko Blažič je danes uspešen izredni študent pedagogike in sociologije, hkrati pa svetuje odvisnikom, predava in vodi skupine za samopomoč, namenjene sorodnikom odvisnikov.Knjiga se deli na tri dele.Prvi je namenjen večletnemu obdobju, v katerem je avtor zaradi mamil dosegel skrajno stisko. V tem delu se najdejo mnogi, ki se kakorkoli čutijo pogojeni z brezizhodnostjo, stisko in obupom.Drugi del opisuje izkušnjo v komuni in prinaša realnost preobrazbe iz bolečine izgubljenih sanj v resnično upanje, pozneje izpolnjeno v življenju in svobodi nekega človeka. Ta del je močna sugestija tistim, ki se vdajajo obupu in izgubljajo vero vase, ter velik odmerek dobre energije in vir nepričakovanih spoznanj.V tretjem delu je opisano delovanje komune: tistim, ki je ne potrebujejo, v vednost, in onim, ki se odločajo zanjo, za dodatno informacijo. 

Njegova pot od prvega stika z drogo, prek LSD-ja do popolne heroinske odvisnosti je bila kratka in zelo neposredna, pristanek na dnu pa dolgotrajen in boleč. Temu obdobju je namenjen srhljivo resničen prvi del knjige.

Na srečo je našel dovolj moči, da je v Don Pierinovi skupnosti Srečanje preživel pet let. Zlatko Blažič: Zgodovina moje heroinske odvisnosti: pot skozi Don Pierinovo Skupnost Srečanja Subkulturni azil, Maribor 2005, 3.500 SIT . Več kot samo pretresljiva izpoved človeka, ki se je uspel iztrgati iz krempljev heroinske odvisnosti.

POVEZANE KNJIGE