Zgodba mojega življenja

Zgodba mojega življenja - Zdravko Kalan | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Zdravko Kalan
DIMENZIJA
7,35 MB
IME DATOTEKE
Zgodba mojega življenja.pdf
ISBN
2657583362617

OPIS

Spomini Zdravka Kalana so dragoceno pričevanje slovenskega javnega delavca, saj realno in kritično slika svoje odvetniško delo v 30. letih prejšnjega stoletja, takratno stanje duha, razpad Jugoslavije aprila 1941 in razkol med Slovenci, nato grozljiva doživetja v taborišču Dachau, delo proti režimu tik po vojni in prvo obdobje novega življenja v ZDA. Le nekateri deli teh spominov so bili objavljeni, o štirih desetletjih življenja v New Yorku pa zvemo zelo malo. Zato spomine dopolnjujejo zapis, ki ga je za to knjigo napisal njegov sin mag. Tomo Kalan, in fotografije iz družinskega arhiva. Publicistka in raziskovalka Alenka Puhar pa je v esej Podvojeni Dachau strnila svoja spoznanja o tem, zakaj so nemški lagerji postali za preživele in za jugoslovanski režim tako zelo občutljiva tema.

V mnogih drugih jezikih, kot so arabščina, danščina, nizozemščina, hindi, Japonska, korejščina, grščina, italijanščina, vietnamščina, itd., boste videli pomene Zgodba mojega ... Prva prava ljubezen … zgodba mojega življenja, 1. del; Prva prava ljubezen … zgodba mojega življenja, 1.

Zdravka Kalana, ki se je rodil v Motniku pri Škofji Loki leta 1906, umrl pa v New Yorku leta 1992. Pred njo so v zbirki izšle te knjige avtorjev iz Argentine, ZDA in Kanade: Alojzij Geržinič - Od Save do Srebrne reke , Pavle Borštnik - Moj čas , Jože Mihevc - Skozi ... Rečeno - storjeno.

POVEZANE KNJIGE