Tesnoba vplivanja

Tesnoba vplivanja - Harold Bloom | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Harold Bloom
DIMENZIJA
4,73 MB
IME DATOTEKE
Tesnoba vplivanja.pdf
ISBN
5799495688102

OPIS

Pri dojenčku je to lahko tesnoba ob ločitvi od mame, saj še ni zmožen preceniti, da bo lahko preživel brez njene bližine. 4. Ali tesnoba res kdaj za vedno cisto izgine ali se jo le naučimo obvladovati? 5.

Želi razbliniti idealizacijo o tem, kako pesnik pomaga oblikovati drugega in ponuja poetiko, ki bo spodbudila ustreznejše praktično razpravljanje o pesništvu. Tesnoba vplivanja (1973) je verjetno najbolj znano delo iz Bloomovega obširnega opusa. Knjiga ni napisana po pravilih akademske ("znanstvene") literarne teorije, temveč se mora bralec prebiti skozi avtorjev gosti, mestoma že kar "poetični" slog in se bolj intuitivno kot racionalno dokopati do temeljnih postavk njegove teorije. Tesnoba vplivanja (1973) je verjetno najbolj znano delo iz Bloomovega obširnega opusa.

POVEZANE KNJIGE