Peter

Peter - Kate Walker | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Kate Walker
DIMENZIJA
7,30 MB
IME DATOTEKE
Peter.pdf
ISBN
9559225315639

OPIS

Avstralska pisateljica Kate Walker je bila rojena leta 1950 v Newcastlu. Njene slikanice in mladinski romani so zelo priljubljeni tako med bralci kot v strokovnih literarnih krogih, saj je za svoja dela prejela več nagrad. Njen roman Peter je bil tako leta 1991 v Avstraliji imenovan za mladinski roman, leta, prejel pa je tudi nagrado Human Rights Award.Rahločutna pripoved o petnajstletnikovem iskanju identitete, njegovem soočanju s homoseksualnimi občutji in negativno nastrojenim okoljem razkriva mnoge težave in dileme, s katerimi se srečujejo najstniki med spolnim dozorevanjem po vsem svetu. Prevajalka romana, mag. Marta Pirnar, se je s Petrom seznanila v času magistrskega študija med raziskovanjem detabuizacije homoseksualnosti v otroški in mladinski literaturi. Stvaren opis najstniškega sveta in odnosov v njem ter postopno in na trenutke pretresljivo razkrivanje petnajstletnikove ranljive čustvene narave sta jo prepričala, da je roman prevedla in tako omogočila, da se z njim seznanijo tudi slovenski najstniki.

:) And drink coffee. Lots of coffee. The latest tweets from @petermccormack Peter I, tsar of Russia who reigned jointly with his half-brother Ivan V (1682-96) and alone thereafter (1696-1725) and who in 1721 was proclaimed emperor.

How to use peter in a sentence. Peter definition, to diminish gradually and stop; dwindle to nothing; gradually come to an end (usually followed by out or away): The criticism seems to have petered out.The hearings petered to an inevitable conclusion. See more. Peter Prevc, slovenski smučarski skakalec, * 20.

POVEZANE KNJIGE