Kruh zgodnjih let

Kruh zgodnjih let - Urban Vovk | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Urban Vovk
DIMENZIJA
8,87 MB
IME DATOTEKE
Kruh zgodnjih let.pdf
ISBN
3765513631730

OPIS

Od leta 1997 piše literarne kritike, malo pozneje je začel objavljati tudi eseje in razprave, največ o delih in opusih domačih in tujih avtorjev. Vmes se mu je zapisal tudi kakšen nekoliko bolj polemično naravnan prispevek o nekaterih perečih vprašanjih sodobne ... Kruh zgodnjih let je njegova druga knjiga, ki prinaša petnajst razmeroma živahnih, vsekakor pa raznovrstnih esejističnih besedil.

Tudi mi, ki smo bili delavska družina, smo imeli zaplato njive, kjer smo posejali žito. Seveda smo si plug in vola sposodili. co si navariš, to si sniš! - tako se je po češko zabavno imenovala jed v centralnopraški birtiji u parohače, ki v zgodnjih devetdesetih nekaj let obratovala čisto blizu lupilskega fleka … kot si svojim panslavističnim občutkom verjetno že razvozlal gre za verzijo pregovora kar si skuhal, to pa še pojej!; praktično pa je to izgledalo tako, da si je gost kose mesa (in nekaj ... V Mehiki so koruzo poznali že 4000 let pred našim štetjem, v Evropo pa jo je prinesel kdo drug kot Krištof Kolumb.

POVEZANE KNJIGE