Dekle v jezeru

Dekle v jezeru - Egyd Gstättner | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Egyd Gstättner
DIMENZIJA
7,98 MB
IME DATOTEKE
Dekle v jezeru.pdf
ISBN
3633994660580

OPIS

Na Koroškem imamo krajevne napise. Na Koroškem imamo pa tudi Vrbsko jezero. Na njegovem dnu naj bi po izročilu ležali predalpska Atlantida in zala črnolasa ljudska pesnica. Slednja zanima pri pisanju zablokiranega pisatelja E. Gstättnerja, ki kot ozdraveli bolnik na srcu nenehno obkroža jezero. Peripatetik si z žičnega osla z zameglenim pogledom zaradi nikotinskega odvajanja in plinastega trebuha ogleduje divjo Koroško, kjer se Avstrija predstavlja v svoji najbolj nemoralni obliki: od turizma nori župani, GTI-jevski primitivci, trgovinske blagajničarke s pravopisnimi slabostmi. Omenjena ljudska pesnica, ki s svojo edino koroško himno v molu velja za pramater karantanske književnosti, je vozečemu se pesniku pri tem enako pozorna poslušalka kakor Olimpija Natanaelu (v Hoffmannovem „Zaspančku“).Gstättnerjeva pripoved \"Dekle v jezeru\" je postskriptum trilogije »Brezdelneži na jugu« (Die Nichtsuer im Süden) in je izšla v zbirki Austriaca v Mohorjevi Celovec. 

Obiščite blog #cimetovodekle v ponedeljek, ko bo objavljen cel video z receptom za limonino torto 😄 . Trailer for my new blog post coming on next week 🎶.

'Vretje' se pojavi vsakič, ko skušajo stopiti v kontakt s svojo raso v vesolju. Zmaji, nezemljani in meteoriti v jezeru.

POVEZANE KNJIGE