Tek za zmajem

Tek za zmajem - Khaled Hosseini | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Khaled Hosseini
DIMENZIJA
5,33 MB
IME DATOTEKE
Tek za zmajem.pdf
ISBN
4944516934805

OPIS

Amir in Hasan sta jang in jin, Paštun in Hazar, strah in pogum, bogastvo in revščina, kalkulacija in iskrenost, dvoličnost in čistost, razum in intuicija, gospodar in služabnik, izdaja in zvestoba, krivda in rana, življenje in smrt, inventura in vstajenje, preteklost in sedanjost, drugače pa dečka v Kabulu v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, med katerima vladajo prepadne razlike v statusu in veri, a kljub temu, pokrita z isto odejo tega sveta, skupaj preživljata svojo brezskrbno mladost. Kot zvesta prijatelja, ki pa si zaradi razlik te besede nikoli ne izrečeta, čeprav je Hasan vedno brezkompromisen, ko s svojimi čistimi, iskrenimi očmi izreče: \"Samo zate, tisočkrat!\" Dokler seveda ne pride do dogodka, ki spremeni njuno življenje, njuni poti potisne vstran in vsakemu nameni življenje, za katero izgleda, da ne bo nikoli več prekrižalo poti s prijateljevim. A demoni preteklosti nikoli ne zaspijo in Amir je sedaj že odrasel moški, ki si je izboril svoj prostor v Ameriki, kamor afganistansko sonce in črni spomini sijejo le v njegovih temnih sanjah.Če knjigo Tek za zmajem poiščete na Amazonu in pogledate, kaj drugega kupujejo/berejo njeni bralci, boste našli naslove, ki vam bodo takoj zazveneli znano. To so Pijevo življenje, Skrivnostni primer ali kdo je umoril psa in podobno, torej dela, ki so se s svojo, včasih tudi bizarno vsebino, uspela izviti iz sive poprečnosti in si v srcih sodobnih bralcev pridobiti posebno mesto. Če smo letos že lahko brali knjigi iz zadnja leta politično vedno izzivalnega Afganistana (Afganistan, kamor se Bog pride le zjokat in Knjigarnar iz Kabula), ki sta v ospredje postavili dramatični položaj Afganistank, ki morajo, kakor vejo in znajo, preživeti v komajda znosnem patriarhatu, potem so v Te-ku za zmajem etnološke podrobnosti njihove kulture zgolj ozadje, milje. Nanj je položena univerzalna zgodba o prijateljstvu in izdaji, o tem, kako je vedno mogoče presekati krog neodločenosti, in – čeprav s težavo – plačati račune preteklosti. Zgodba, ki kar kliče po filmski priredbi, je svojega režiserja nedavno dobila v Marcu Fosterju (V iskanju dežele Nije in Bal smrti), film pa naj bi posneli prihodnje leto.

Facebook prikazuje informacije, ki ti pomagajo bolje razumeti namen te strani. Piškotki za oglaševanje in profiliranje uporabnikov. Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani.

Read 75,315 reviews from the world's largest community for readers. Amir in Hasan sta jang in jin, Paštun in Hazar, strah in pogum, b... Tek za zmajem.

POVEZANE KNJIGE