Pomorščakov kruh

Pomorščakov kruh - Vinko Grgič | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vinko Grgič
DIMENZIJA
7,8 MB
IME DATOTEKE
Pomorščakov kruh.pdf
ISBN
9315075320125

OPIS

Vinko Grgič je bil pomorščak skupaj dvanajst let in jih je na ladjah dejansko prebil devet. Plul je na petnajstih ladjah, pod petimi zastavami, v posadkah, katerih člani so pripadali več kakor dvajsetim narodom.Avtor v knjigi iskrivo pripoveduje o življenju pomorščakov, ki si sredi nepredvidljive narave služijo kruh s sedmimi skorjami. Ljudi, ki živijo nekakšno razredčeno življenje pretrganih vezi, ujeti na majhnem prostoru, s katerega ni umika. Ljudi, ki po napornem dnevu ne morejo preprosto zaloputniti vrat za delovnim mestom in oditi domov. Tako življenje še v družbi rojakov zahteva trdnost in prilagodljivost, kaj šele v sedaj tako običajnih, narodnostno mešanih posadkah, z ljudmi različne mentalitete, ki govorijo tuj jezik in kuhajo hrano tujega okusa. Vendar je tako življenje tudi polno posebnih doživetij, zanimivih srečanj, pristnih odnosov, solidarnosti in poklicnega ponosa.

Polnozrnat kruh z ... Kruh narežemo na kocke. Jajca zmešamo z mlekom ter prelijemo čez kruhove kocke.

| Novice občina Cirkulane | MojaObčina.si Pomorska sobotna delavnica - Veščine pomorščakov: ... Solinarska kulinarika - peka kruha Solinarji, predvsem tisti, ki so delali v strunjanskih in lucijskih solinah, so kruh pekli doma ali ga kupovali v lokalnih pekarnah, medtem ko so ga solinarji v Sečoveljskih solinah največkrat pekli kar v tamkajšnjih skupnih krušnih pečeh. 1 recept na Coolinarici je tagiran tagom kruh-by-pomoravka...

POVEZANE KNJIGE