Mikrokozmosi

Mikrokozmosi - Claudio Magris | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Claudio Magris
DIMENZIJA
3,44 MB
IME DATOTEKE
Mikrokozmosi.pdf
ISBN
8458968087232

OPIS

Magrisova pripoved nas popelje skozi devet malih svetov, devet geografskih krajev – od Gradeža do Snežnika, od Cresa do južne Tirolske –, ki pa so hkrati tudi toposi duše. Vsak izmed mikrokozmosov, v katerem se v njegovi zamejenosti zarisuje celoten svet, je samosvoj. To se kaže že v različnih jezikovnih kodih, ki jih pisatelj uporablja pri opisovanju vsakega izmed njih. Pripoved teče od opisov pokrajine – tudi njenih najteže ulovljivih podrobnosti – do zgodb o usodah ljudi, živali, pa tudi stavb.

Digitalizacija materialnega. Nazaj k inspiracijam sodobne uporabe digitalnih podatkov. Strokovna kritika ceni tudi Bratinova prevoda Magrisove izjemno zahtevne kratke proze Mikrokozmosi in dokumentarno-literarnega dela Gomora s podnaslovom Potovanje v krvavi imperij neapeljske camorre novinarja, esejista in pisatelja Roberta Saviana. COVID-19 Resources.

TXT datoteka (9 kB) Izvoz v EndNote (RIS format) Avtor(ji) JOŽE HORVAT. Jezik.

POVEZANE KNJIGE