Jože Plečnik

Jože Plečnik - Andrej Hrausky, Janez Koželj, Damijan Prelovšek | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrej Hrausky, Janez Koželj, Damijan Prelovšek
DIMENZIJA
8,86 MB
IME DATOTEKE
Jože Plečnik.pdf
ISBN
9710076309539

OPIS

Prihodnje leto bo od arhitektove smrti minilo pol stoletja, pa vendar zanimanje za njegovo delo za sedaj niti malo ni zamrlo. Ob tej priložnosti dobivamo izvrstno in privlačno monografijo o Plečniku, nedvomno enem največjih slovenskih umetnikov nasploh, in njegovem ustvarjanju. Knjiga je razdeljena na tri obdobja njegovega bivanja v različnih evropskih mestih, Dunaju, Pragi in Ljubljani, in obravnava stvaritve, pri katerih je sodeloval v tem času. V delu tako najdete pester izbor najbolj pomembnih stavb (te stojijo tudi zunaj teh mest, denimo pavilijon na Brionih, spomeniki v Litiji, Laškem in v Selški dolini, sakralna dela v Kamniku in Mengšu), predstavljenih z estetskimi fotografijami in opremljenih z jedrnatimi ter informativnimi zapisi o zgodovini njihovega nastanka in arhitekturi. Monografija se končuje s krajšim življenjepisom, kronološkim seznamom znanih izvedenih del in izbrano bibliografijo del o Plečniku.

He was an architect, who transformed the image of Ljubljana. Born on January 23rd 1872 in Ljubljana, died on January 7th 1957 in his home in Trnovo.

letu je šel s podporo kranjskega deželnega odbora na obrtno šolo v Gradec, kjer je študiral 4 leta. JOŽE PLEČNIK-ŽIVLJENEPIS Jože Plečnik je rojen Ljubljančan. Rodil se je 23.

POVEZANE KNJIGE