Filozofsko razvrednotenje umetnosti

Filozofsko razvrednotenje umetnosti - Arthur Coleman Danto | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Arthur Coleman Danto
DIMENZIJA
8,69 MB
IME DATOTEKE
Filozofsko razvrednotenje umetnosti.pdf
ISBN
8682404189854

OPIS

V času, ko je v umetnosti možno kar koli, je za Danta posebej nujno vprašanje, kaj je tisto, kar določenim stvarem podeljuje status umetniškega dela in jih tako razločuje od navzven povsem nerazločljivih stvari, ki nimajo umetniške vrednosti.Iz te perspektive, ki je pravzaprav poziv k ponovnemu ovrednotenju umetnosti, pa je ... Filozofsko razvrednotenje umetnosti Arthur Coleman Danto. ...

Cilji in kompetence: Objectives and competences: Cilj predmeta je predstaviti umetnost in estetiko modernosti, postmodernosti in sodobnosti skozi njuno težavno razmerje z življenjem. S pomočjo filozofskih temeljev tega razmerja (Kant, Schiller) in zgodovinskih Včasih, kadar se sklicujejo na filozofijo umetnosti, ljudje uporabljajo izraza »estetika« in »filozofska estetika«, ampak to je lahko zavajajoče iz dveh razlogov.

POVEZANE KNJIGE