Filozofsko razvrednotenje umetnosti

Filozofsko razvrednotenje umetnosti - Arthur Coleman Danto | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

Arthur Coleman Danto
Filozofsko razvrednotenje umetnosti.pdf

Danto je sodobno filozofijo umetnosti najbolj zaznamoval s teorijo o koncu umetnosti, saj je po njegovem dogajanje v umetnosti v dobri prvi polovici dvajsetega stoletja pripeljalo do stopnje, ko je umetnost prvič postala tudi zgolj »lasten objekt«. ... Arthur C.

in 28. novembra 2015 v organizaciji Slovenskega društva za estetiko in Zavoda Maska v sodelovanju s knjigarno Azil v atriju ZRC (ZRC SAZU), Novi trg 2, Ljubljana Estetski režim umetnosti je paradigma, ki s svojo strukturo povezav med umetnostjo in vsakdanjim presega klasično teritorialnost praks, veščin in tradicionalnih klasifikacij umetnosti: dogaja ... Andrej Adam je razmišljal o Dantovi knjigi Filozofsko razvrednotenje umetnosti, Berta Golob o informativnosti priročnika Marjete Žebovec Slovenski književniki, Milena Mileva Blažić o zbirki slovenskih in svetovnih pravljic, ki jih je izdala založba Nova revija (uredil Niko Grafenauer), Tanja Pogačar pa je podrobno predstavila vsebino ... KODA283, Roman Kuzmanovski s.p.