Umirajoči Evropejci

Umirajoči Evropejci - Karl-Markus Gauß | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Karl-Markus Gauß
DIMENZIJA
12,1 MB
IME DATOTEKE
Umirajoči Evropejci.pdf
ISBN
2216069464695

OPIS

Med žrtvami so tudi otroci, ki jih matere puščajo kar ob cesti, ki vodi do taborišča s hrano. Prizadetim lahko pomagate tudi vi. Leta 2005 je pisatelj dobil srednjeevropsko nagrado Vilenica, leta 2006 je pri Cankarjevi založbi v zbirki Vilenica izšla še knjiga Umirajoči Evropejci: na potovanju k sarajevskim Sefardom, kočevskim Nemcem, Arberešem, Lužiškim Srbom in Aromunom. 32 POLITIČNE VEDE.

Oddaja je namenjena pogovorom s pomembnimi domačimi in tujimi ustvarjalci, v njej objavljamo izvirne in prevedene eseje, vas seznanjamo z odmevnimi dogodki na kulturnem področju tostran in onkraj slovenskih meja, objavljamo besedila, ki obravnavajo področja literature, gledališča, filma, arhitekture… Komentirajte Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato. Prvo je Umirajoči Evropejci, v katerem je avstrijski pisatelj Karl-Markus Gauss s prijateljem fotografom obiskal nekaj manj znanih evropskih minimanjšin oziroma narodov, ki jim vse bolj grozi dokončno izginotje (recimo kočevski Nemci, Aromuni v Makedoniji itn.), njihovo zgodovino in sedanje stanje pa potem popisal s tenkočutno izbranim ... Projekcije za naslednjih 20 let kažejo za Slovenijo velike demografske spremembe.

POVEZANE KNJIGE