Palača poželenja

Palača poželenja - Naguib Mahfouz | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Naguib Mahfouz
DIMENZIJA
10,22 MB
IME DATOTEKE
Palača poželenja.pdf
ISBN
3303478298656

OPIS

Ahmed je pravi pater familias, ki svoje otroke vzgaja v duhu, da je olika pomembnejša od učenja. Vsaka generacija te velike družine je bolj izobražena, bolj ... Naguib Mahfouz: Pot med palačami; Palača poželenja; Cukrarska ulica Založba /*cf, Ljubljana, zbirka Kaif, 2005, 2006, 2007, vsaka knjiga 19,20 € Palača, ki na zunaj deluje kot trdnjava, je v notranjosti po stenah in tramovju bogato okrašena in poslikana, tudi s pozlatami.

Ta del je bolj intimističen, politika ni tako zelo pomembna kakor v prvem delu, čeprav med drugim govori o posledicah hitre modernizacije družbe, kakor jih doživljajo razni liki v romanu. Na Poti med palačama si gospod Ahmed z Amino ustvari družino, kasneje pa se dogajanje prenese na ulico Palača poželenja in v Cukrarsko ulico, kamor se preselijo njegovi potomci. Ahmed je pravi pater familias, ki svoje otroke vzgaja v duhu, da je olika pomembnejša od učenja.

POVEZANE KNJIGE