Kambizova uganka

Kambizova uganka - Paul Sussman | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Paul Sussman
DIMENZIJA
7,92 MB
IME DATOTEKE
Kambizova uganka.pdf
ISBN
9447459816160

OPIS

Leta 523 pred našim štetjem je perzijski kralj Kambiz poslal vojsko prek zahodne egiptovske puščave, da bi uničil preročišče v Siwi. Legenda pravi, da je sredi puščavskih širjav njegovo vojsko zajel peščeni vihar in jo za vedno izbrisal z obličja zemlje. Dva tisoč petsto let pozneje valovi reke Nil naplavijo na obalo v Luksorju iznakaženo truplo. V Kairu je grozljivo umorjen trgovec s starinami, britanskega arheologa pa najdejo mrtvega v stari sakkarski nekropoli. Primeri se zdijo na prvi pogled nepovezani, vendar inšpektor luksorske policije Jusuf Khalifa in hčerka arheologa Tara Mullray sumita, da zadeva ni naključna. Nenadno odkritje skrivnostnih hieroglifskih fragmentov ju pripelje v neizprosno, razbeljeno srce puščave, kjer se skriva odgovor na eno od največjih skrivnosti antičnega sveta.

Cikel sestavljata še […] Kambizova uganka: Paul Sussman je priznan angleški novinar, ki ima poleg pisanja še eno veliko strast - arheologijo. Sodeloval je pri številnih izkopavanjih v egiptovski Dolini in tam dobil navdih za roman Kambizonova uganka - zgodbo o pregonu po Egiptu in iskanju izg... Knjiga je druga iz trilogije o inšpektorju Khalifi in sledi romanu Kambizova uganka.

naslijedio svoga oca, Kira Velikog.Pripadao je iranskoj dinastiji Ahemenida koja je vladala Perzijom od 6. do 4.

POVEZANE KNJIGE