Čitanka

Čitanka - Danilo Kiš | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Danilo Kiš
DIMENZIJA
3,50 MB
IME DATOTEKE
Čitanka.pdf
ISBN
2265944390391

OPIS

V življenju in delu Danila Kiša tiči prav toliko brezkompromisnosti in protislovnosti, da vedno znova spodbujata k premisleku. Z mojstrskim, alkimističnim obvladovanjem jezika - pa naj gre za leposlovje, esejistiko ali polemiko - preplete življenje in literaturo, in zadene v živec. Nič čudnega, da se o njem neprestano razpravlja, njegova dela dela pa prevaja v najrazličnejše jezike. Pričujoči pregled Kiševega ustvarjanja razkriva razsežnosti njegovih literarnih postopkov, ki so zaradi svoje avantgardnosti naleteli tako na navdušenje, kot na obsojanje, ter aktualnost njegove tematike, ki črpa iz strahot 20. stoletja na eni strani in lastne izkušnje na drugi.

Objavil/a marijan1 dne Pon, 07/12/2020 - 11:16. Opis gesla: BERILO, UČBENIK ZA JEZIKOVNI POUK.

Pričujoča Čitanka predstavlja nekakšen uvod in hkrati tudi pregled njegovega celotnega ustvarjalnega opusa. Čitanka Novak Jožica s.p., predstavitev lokacije in odpiralni čas. Petra 01.

POVEZANE KNJIGE