Zakaj je treba Balzaca brati na plaži

Zakaj je treba Balzaca brati na plaži - Marcel Štefančič, jr. | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marcel Štefančič, jr.
DIMENZIJA
12,23 MB
IME DATOTEKE
Zakaj je treba Balzaca brati na plaži.pdf
ISBN
2441557306757

OPIS

Po esejih Zakaj me Brian De Palma ni hotel niti pogledati, avtor predstavlja zakulisje sveta literature. Kakšno pisateljsko industrijo je vodil Balzac. Kakšne je uganjal Prešeren. Koliko zgražanja je povzročil Gore Vidal. O čem je pisal Phillip K. Dick. Kako anonimna sta bila Harris in Salinger. Pa še o vohunskih romanih na slovenskem ozemlju, o de Maupassantu, o vesternu, o Ludlumu, o postmodernizmu, o zarotah, o Malrauxu, o Jamesu Bondu, Kocbeku ... skratka o vsem, kar vam ni prišlo na misel, ko ste karkoli od naštetega brali, se vam bo pa zdelo popolnoma smiselno, ko se boste spomnili za nazaj.

Če imam srečo le-teh ni in se mi ni treba prepogibati, sedim na pesku in delam potičke. Najbolje se je zanesti na zdravo pamet. Zgodbe | dec.

In če Marcel Štefančič meni, da je treba Balzaca (in debele knjige nasploh) brati na plaži, je krog končno sklenjen. Naše dete je zelo odporno, ker je veliko na morju. Ker se nam je zalomilo prvomajsko morje, je bil kašelj takoj tu.

POVEZANE KNJIGE