Skrivnostni primer ali kdo je umoril psa

Skrivnostni primer ali kdo je umoril psa - Mark Haddon | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mark Haddon
DIMENZIJA
11,18 MB
IME DATOTEKE
Skrivnostni primer ali kdo je umoril psa.pdf
ISBN
4605476727953

OPIS

Malo negotovo se lotevam knjig, ki jih v nekaterih knjižnicah vidim med mladinskimi, spet drugod pa med odraslimi romani. Skrivnostni primer je že taka zgodba. Pa sem jo vseeno prebral, in če bi bil knjižničar, tudi sam ne bi vedel, kam naj jo vtaknem. Ko bereš to lucidno pripoved malega avtista, se loviš med njegovimi konciznimi mislimi in duševnim svetom, ki te nekako poriva v nelagodje in iskreno sočutje. Vidiš stvari, ki jih on ne bo (z)mogel nikoli, pa bi mu jih kot bralec kar nekako rad dopovedal. In hkrati Christopher počne stvari, ki jih s svojo zdravo pametjo ne (z)moreš razumeti sam. In tako se junak in bralec medsebojno dopolnjujeta in navdihujeta na potovanju skozi čeri navadnega življenja. Na izlet v London, recimo, ki postane za mulca prav veličasten podvig. Išče namreč mamo, o kateri ne sme izvedeti čiste in zadnje resnice. Prav trpko breme, ki vseskozi težko leži na bralčevih ramenih. Če roman prebere otrok, je zanj lahko zgolj zabavna detektivka, ki jo sproži umorjen sosedov pes, če jo bere odrasel človek, je naenkrat mnogo več. A čisto na koncu je tolažba za vse enaka. Junak dokaže in verjame, da lahko v življenju naredi čisto vse, kar hoče. Tako kot jaz.

Osnovna šola Srečka Kosovela. Sežana, 2007 7 ZAKLJUČEK Knjiga Skrivnostni primer ali kdo je umoril psa mi je bila zelo všeč.

Večinoma berem knjige o znanosti in matematiki. Theater event in Sentjernej, Slovenia by Kulturni center Primoža Trubarja on Tuesday, January 14 2020 Pravkar sem prebrala knjigo Marka Haddona Skrivostni primer ali kdo je umoril psa. Zgodba je pisana na način, kot da bi jo napisal najstnik z avtizmom.

POVEZANE KNJIGE