Čitanka

Čitanka - Danilo Kiš | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Danilo Kiš
DIMENZIJA
9,77 MB
IME DATOTEKE
Čitanka.pdf
ISBN
5884578669951

OPIS

V življenju in delu Danila Kiša tiči prav toliko brezkompromisnosti in protislovnosti, da vedno znova spodbujata k premisleku. Z mojstrskim, alkimističnim obvladovanjem jezika - pa naj gre za leposlovje, esejistiko ali polemiko - preplete življenje in literaturo, in zadene v živec. Nič čudnega, da se o njem neprestano razpravlja, njegova dela dela pa prevaja v najrazličnejše jezike. Pričujoči pregled Kiševega ustvarjanja razkriva razsežnosti njegovih literarnih postopkov, ki so zaradi svoje avantgardnosti naleteli tako na navdušenje, kot na obsojanje, ter aktualnost njegove tematike, ki črpa iz strahot 20. stoletja na eni strani in lastne izkušnje na drugi.

Dodaj v košarico RAČUNANJE JE IGRA 3, zbirka nalog za matematiko v 3. razredu osnovne šole ... Čitanka.

Zbirka besedil za čim uspešnejši in prijeten vstop v svet branja. Kupite v naših trgovinah V trgovini Kupite v spletni trgovini Emka.si Kupite prek telefona 080 12 05.

POVEZANE KNJIGE