"Zaboga, saj sem vendar jaz na pol Slovenec!"

Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Sara Špelec
DIMENZIJA
4,27 MB
IME DATOTEKE
"Zaboga, saj sem vendar jaz na pol Slovenec!".pdf
ISBN
7974730251102

OPIS

Pričujoča monografija opominja, da je na slovenskih tleh nekoč obstajal čas "Aleksandrovega štetja", ki je pomembno zaznamoval slovensko zgodovino in vplival na izoblikovanje slovenske nacionalne identitete. Slovensko medvojno časopisje je zato izredno dragocena zapuščina, v kateri se od zgoraj navzdol zrcali duh Aleksandrovega časa. Kralja Aleksandra danes v Sloveniji ni več. Ne spominjamo se obletnice njegovega rojstva ali smrti, ne govorimo o njegovih zaslugah za zgodovinski razvoj slovenskega naroda, ne vemo, kako zelo rad je bival na slovenskih tleh, ki so vse do danes brez njegovega spomenika, in se vse bolj oddaljujemo od svoje zgodovine, brez katere se nam v prihodnosti precej slabo piše.Ali ni že skrajni čas, da "sklenemo premirje"? (Sara Špelec)

Karađorđević v slovenski časopisni zapuščini (1918 - 1934) Pričujoča ... Zaboga, saj sem vendar jaz na pol Slovenec book. Read reviews from world's largest community for readers. "Zaboga, saj sem vendar jaz na pol Slovenec!" : naš najdražji gost kralj Aleksander I.

Sare »Zaboga, saj sem vendar jaz na pol Slovenec!«: naš najdražji gost Aleksander I. Karađorđević v slovenski časopisni zapuščini (1918-1934) (Znanstvena založba FF) Pesniški prvenec: Če (Kulturni center Maribor) "Zaboga, saj sem vendar jaz na pol Slovenec!" - naš najdražji gost kralj Aleksander I.

POVEZANE KNJIGE