Mladi bogataš

Mladi bogataš - F. Scott Fitzgerald | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
F. Scott Fitzgerald
DIMENZIJA
5,33 MB
IME DATOTEKE
Mladi bogataš.pdf
ISBN
8253069612725

OPIS

»Naj vam povem o neznansko bogatih ljudeh: drugačni so od vas in mene.« Ta stavek, v angleško govorečem svetu eden najpogosteje navajanih citatov, nas popelje v Fitzgeraldovo zgodbo o mladem bogatašu, ki je bil morda drugačen, zagotovo pa ni bil srečnejši. Anson Hunter, ki ga vse od mladosti spremlja prepričanje, da je vreden več kakor drugi in da si v življenju zasluži kaj boljšega, po vrsti neuspešnih ljubezenskih zvez nekega petka popoldne sredi mondenega New Yorka spozna, da je ostal popolnoma sam; njegovi prijatelji, ki so drugače kot on že postali družinski očetje, so se porazgubili po svojih domovih, on pa nima nikogar, ki bi mu krajšal čas ob požirku viskija z limono.Pred nami je ganljiva zgodba, mojstrsko pripeljana do vrhunca, ob katerem si ne more mo kaj, da se nam njen protagonist, pa četudi pripadnik osovraženega razreda premožnih, ne bi zasmilil.Zgodba Mladi bogataš (The Rich Boy) je bila prvič objavljena leta 1926 v ameriški ženski reviji Redbook in pozneje istega leta v zbirki All the Sad Young Men (»Vsi ti žalostni mladi možje«).

COLIB.SI - podatki o slovenskih knjižnicah CONOR.SI - normativna datoteka osebnih in korporativnih imen ... Mladi bogataš čez noč postal klošar 02. maj 2020 12.33 Vroče ta teden.

V Nebesa lahko teoretično pridemo na dva (2) načina. Eden je prek vere, drug pa je prek izpolnjevanja čisto vseh zapovedi: ne da bi v življenju grešili niti enkrat samkrat (Gal 3:10-11).

POVEZANE KNJIGE